Tesla B4

A képgalériának az apropója az, hogy lett egy olyan maszekmeló, hogy 21 tekercs szalagot át kell venni CD-re. Elővettem a kb. 10 éve dobozban pihenő Tesla B4-es magnómat, de két gumi öregedés miatt már használhatatlanná vált benne. Az egyik a szalaghúzó gumigörgő, a másik a lapszij. Megnéztem a sini webkatalógusában, de ilyen nem volt. A legjobbnak az tünt, hogy olyat vettem, aminek a vastagsága és szélessége jó, de sokkal hosszabb. Ezt ferdén vágva, és két rétegben vágást eltolva egymásra ragasztva lehetett egy jó szijjat késziteni. A szalaghúzó gumigörgő helyett meg vettem egy video gumigörgőt, és középen esztergában forogva elfűrészeltem.

A kapcsolási rajza a letőltések között a Híradástechnikai Alkatrészek Képes Tájékoztatója című könyvben van.

  • Encyclopedia
  •  
  • Vissza a listához
  •  
  • Tesla B43

Saját B4-es magnóm

Általános információ

Képek

A galériák számára kisméretű bélyegképeket készítettem. Ez kb. 10%-al megnöveli a honlap méretét, de jelentősen gyorsítja a nagyobb galériák betöltését. Eddig a 640 x 480-as képekkel ez nem volt kritikus, de az 1024 x 768-as képekkel már nagyon lassú lett volna.

Videok

A galériákban a videokat arról lehet megismerni, hogy pirossal vannak bekeretezve. Továbbá ha fölé visszük az egérkurzort, akkor kiírja, hogy "Video".

Hasznos linek:

http://oldradio.tesla.hu/

Magyar
Angol
Német

Mobil nézet     Normál nézet

Bütyi honlapja

2018 Október 21.

Névnap: Orsolya