Tükörfűtés

Tükörfűtés készítése

Képek

dscf2140.jpg dscf2141.jpg dscf2142.jpg dscf2143.jpg dscf2145.jpg dscf2146.jpg dscf2147.jpg dscf2148.jpg dscf2149.jpg dscf2150.jpg dscf2151.jpg

Baloldali tükörlap

Nehezebben valósitható meg, de ez a jobb megoldás. Vegyük le óvatosan a műanyag keretet a tükörlapról, hogy a ragacs a tükörlapon maradjon. Kunkorgassuk rá a ragacsos tükörlapra az ellenálláshuzalt egyenletesen eloszlatva a felületen. A végük ott legyen, ahol majd könnyen ki lehet vezetni a műanyaglap alól és könnyen lehet rögziteni a hozzá. Ellenőrizzük hogy a kivezetés megfelelő helyen van-e. Ragasszuk rá az új kétoldalon ragadó szalagot. Olyat használjunk, ami szivacsos és szabad vastagsága legalább 1mm, hogy belesüllyedhessen a fűtőszál. A műanyag keretben alakitsuk ki a vezeték rögzitési helyét. Én kötegelővel rögzitettem. húzzuk le a kétoldalon ragadó csikokról a védőpapirt. Ragasszuk rá a műanyaglapot a tükörlapra. Klimpeljük rá a réz kivezetést a fűtőszál végeire. Gumipasztával végezzük a csatlakozás vizmentesitését és a még masszivabb rögzitést. A középső kerek nyilásba tegyünk egy nylonbarabot, hogy a tükörlapot csak a négy pattintós pöcök tartsa, mert igy késöbb könnyen le lehet pattintani. 13,4 V-on 720 mA-t vesz fel, tehát 9,6 W. Nagyobb a felület, mintha csak középre lenne téve a huzal, ezért hosszabb huzal kell, kisebb a teljesitménye és az egyenletesebb a hőeloszlás miatt kisebbek a mechanikai feszültségek a tükörlapban.

Jobboldali tükörlap

Csak a huzal kunkorgásában tér el a baloldalitól. 13,5 V-on 675 mA-t vesz fel, tehát 9,1 W.

Régi változat

Előnye, hogy egyszerűen és gyorsan meg lehet csinálni.

Hibája, hogy csak középen olvasztja le a tükröt, és mivel csak középen melegszik az üveg, feszültségek keletkeznek benne, és ha az ablaktörlő hideg vizet fröccsent rá, hajlamos az elrepedésre. Teljesitménye 22 W. A rövidebb ellenálláshuzal miatt nagyobb a teljesitménye.